Nitor Woodprotection-kiselbehandla tryckimpregnerat golv utomhus.

Hej !

Det blir mer och mer populärt att använda olika former av kiselprodukter när man skall behandla sin altan. Kisel gör att ytan blir vackert silvergrå och skön att gå på, att du sedan inte behöver behandla golvet igen på upp till 10-12 år gör ju inte saken sämre:-) Men hur funkar det? Jo så här.

Börja med att tvätta med Nitor Wood cleaner.

 

Woodcleaner rengör på djupet, det är en del skurande med rotborste innan det blir ordentligt rent, men det är det värt när man sedan ser slutresultatet. När du skurat klart och sköljt noga med vatten så låter man golvet torka.

När golvet torkat klart är det så dags att behandla med Nitor Woodprotection. Detta görs med pensel i virkets längdriktning, ta några trallbrädor i taget och jobba från ena änden till den andra och börja sedan om från början igen. Man behandlar två gånger med Woodprotection och sedan kan man om man vill behandla med Woodsealer som är en produkt som gör att det blir lite bättre vattenavrinning från ytan.

Det silvergrå utseendet kommer succesivt, mitt golv blev väldigt mycket gråare och snyggare efter att det regnat på det.

Lycka till med just ditt golv!

Med vänlig hälsning,; Henke