Måla om fasaden

Måla om fasaden

Ett yttre arbete på bostaden uppstår som nödvändigt ibland, detta gäller fasaden och att måla om hela behöver ofta göras med många års mellanrum. 10-15 år är vanligt att en målning håller på en bostad, så sällan behöver det målas om oftare än så.

Underarbete

Innan det börjar målas så är det ett grundarbete som skall utföras. Detta arbete är viktigt att det genomförs och att det görs ordentligt. Med ett ordentligt utfört underarbete så kommer färgen att hålla mycket bättre, den blir även jämnare när färgen stryks på.

Fasadmålning Göteborg

Är det en träfasad som skall målas så ska träet slipas först. En slipad fasad gör att den blir jämnare och då kommer även det gå mycket lättare att måla. När fasaden är slipas så behöver den även borstas och rengöras. Inga flisor eller slipdamm får ligga kvar, därför är det bra att först borsta bort detta och sedan tvätta fasaden för att inte riskera att något sitter kvar.

Behandlat trä

Används trä till fasaden så är det mycket viktigt att detta är behandlat. Är trät inte behandlat så är ett tips att behandla detta själv med impregneringsolja. Olja trät och glöm inte ändarna på plankorna. Träet kommer att utsättas för många olika väder och det får ej riskeras att väta skall tränga in i trät. Kommer väta i träet så kommer detta till slut att börja ruttna och fasaden blir förstörd.

Grundmåla

Grundmålning är vanligt att utföra oavsett vilket måleriarbete som skall utföras, både små som stora saker. Med grundmålning så kommer en grund på träet vilket kommer göra det ännu lättare att stryka på originalfärgen. Med en grundfärg så kommer även färgerna att lägga sig mycket jämnare vilket ger ett finare slutresultat. Om du vill få ett bra utfört måleriarbete så kan vi jättegärna att rekommendera ett måleri stockholm som har koll på allt, Marlons Måleri och Design AB.

Grundmåla fasad

Om plankorna ej sitter på plats på fasaden så är det en fördel att måla dessa innan de sätts upp. Målning av lösa plankor gör att det är lättare att komma åt alla ändar och täpper då också till alla porer i träet.

Täckfärg

Slutligen så är det äntligen dags för att måla med den valda färgen, också kallad täckfärg. Med denna färg så kommer resultatet och en syn på hur det kommer att se ut. En täckfärg går att måla i flera lager, så se över ordentligt mellan varje lager om det önskas en mer intensivare nyans. Kom ihåg att låta färgen torka ordentligt mellan varven då en blötare färg kan ge ett mörkare intryck.

Utomhusfärg